Avui ha
sigut l’aniversari de la meva germana petita i amb els meus pares hem decidit
fer-li el seu plat preferit que són les mandonguilles amb bresa de pastanaga, ceba
i allets, amb les seves estimades patates fregides, clar. Així que m’he posat a
fer el dinar del desè aniversari de la meva germana, aquí us deixo la recepta.
INGREDIENTS (per a 4 persones)
- Per a la
bresa
·
1 Cabeça d’alls esmicolats sense pelar
·
6
Cebes tallades a la juliana
·
1
Tomàquet amb pell
·
3
Pastanagues tallades a rodanxes
·
Una
fulla de llorer
·
Unes
quantes boletes de pebre negre
·
Oli
d’oliva suau
·
Sal
Farigola
- Per a fer
les mandonguilles
·
1
kg de carn picada de porc i de vedella al 50%
·
Pa
remullat amb una mica de llet
·
Sal
·
Pebre
negre
·
All
i julivert
·
Una
mica de farina
4 patates per a la guarnició
ELABORACIÓ
El primer pas a fer és la bresa, ja que sense ella les mandonguilles no tindrien gaire gràcia, per a fer-la primer hem de posar a sofregir a foc mig la ceba, els alls esmicolats, la pastanaga trossejada, la fulla de llorer, les boletes de pebre negre.
Una vegada sofregida la ceba afegim el tomàquet a trossos i continuem sofregint fins que el tomàquet estigui al punt. A part, agafarem la carn de vedella i de porc i la barrejarem amb la sal, el pebre negre, all i julivert picat i el pa remullat amb llet i fem les mandonguilles de la mida que vulguem, un cop fetes les passem per farina per a que quedin ben compactes. Fregim les mandonguilles i les afegim al sofregit de la bresa, hi posem un rajolí de vi ranci per aromatitzar les mandonguilles i les deixem coure a foc lent durant uns 10-15 minuts, apaguem el foc i les deixem reposar per tal que els gustos s’integrin. Per últim fregim les patates i les posem com a guarnició de les mandonguilles i la bresa.
Ja podem emplatar i disfrutar d’aquest plat acompanyat d’un bon pa per a sucar la salsa. Boníssim!!!!!
M'encanta la bresa! i tampoc veig que sigui tant difícil de fer, una bona idea d'acompanyament de carns varies!
ResponElimina