Ara que s’acosta el dia de Nadal, el meu pare es va tancar a la
cuina fent assatjos de receptes nadalenques un diumenge al vespre. Cada any estem amb les mateixes, no sap què cuinar en aquest dia tan important per tradició.
Vaig anar corrents a la cuina i li vaig insistir en que, si us
plau, féssim capó de Nadal pel dia 25 i em va dir que si, i tots dos ens vam
posar a fer-lo. El meu pare, que és un fanàtic del pollastre ben cuinat, li va
encantar la idea i ens vam posar de seguida, per veure com sortia i perquè quan
l’haguéssim de cuinar el dia de Nadal quedés immillorable.
INGREDIENTS
- 1 gall (pollastre d’almenys de nou mesos)
- 2 cabeces d’all
- 2 cebes
- Un grapat de pinyons
- Prunes
- 5 pastanagues
- Carn magra
- 2 tomàquets madurs
- 1 copa de conyac
- Oli d’oliva
- Sal
ELABORACIÓ
Talleu l’animal a vuitens, socarrimeu-lo una mica, saleu-lo
al vostre gust i poseu-lo en una cassola amb l’oli roent, enrossiu-lo
lleugerament. Trossejeu-lo al vostre gust. A continuació afegiu-hi les cebes senceres i pelades, les pastanagues, la carn magra ja feta, els
tomàquets madurs i les cabeces d’alls sense pelar. Poseu-ho tot al forn a una temperatura de 180 graus durant una hora . Tot seguit afegiu-hi la copa de conyac,
les prunes i els pinyons i mantingueu la cocció fins que els talls quedin
tendres (mitja hora més com a mínim).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada