dimarts, 9 de desembre de 2014

Mandonguilles amb la seva bresa


Avui ha sigut l’aniversari de la meva germana petita i amb els meus pares hem decidit fer-li el seu plat preferit que són les mandonguilles amb bresa de pastanaga, ceba i allets, amb les seves estimades patates fregides, clar. Així que m’he posat a fer el dinar del desè aniversari de la meva germana, aquí us deixo la recepta.

INGREDIENTS (per a 4 persones)

- Per a la bresa

·         1 Cabeça d’alls esmicolats sense pelar
·         6 Cebes tallades a la juliana
·         1 Tomàquet amb pell
·         3 Pastanagues tallades a rodanxes
·         Una fulla de llorer
·         Unes quantes boletes de pebre negre
·         Oli d’oliva suau
·         Sal
       Farigola

- Per a fer les mandonguilles

·         1 kg de carn picada de porc i de vedella al 50%
·         Pa remullat amb una mica de llet
·         Sal
·         Pebre negre 
·         All i julivert

·         Una mica de farina 
      4 patates per a la guarnició

ELABORACIÓ


El primer pas a fer és la bresa, ja que sense ella les mandonguilles no tindrien gaire gràcia, per a fer-la primer hem de posar a sofregir a foc mig la ceba, els alls esmicolats, la pastanaga trossejada, la fulla de llorer, les boletes de pebre negre.
Una vegada sofregida la ceba afegim el tomàquet a trossos i continuem sofregint fins que el tomàquet estigui al punt. A part, agafarem la carn de vedella i de porc i la barrejarem amb la sal, el pebre negre, all i julivert picat i el pa remullat amb llet i fem les mandonguilles de la mida que vulguem, un cop fetes les passem per farina per a que quedin ben compactes. Fregim les mandonguilles i les afegim al sofregit de la bresa, hi posem un rajolí de vi ranci per aromatitzar les mandonguilles i les deixem coure a foc lent durant uns 10-15 minuts, apaguem el foc i les deixem reposar per tal que els gustos s’integrin. Per últim fregim les patates i les posem com a guarnició de les mandonguilles i la bresa.
Ja podem emplatar i disfrutar d’aquest plat acompanyat d’un bon pa per a sucar la salsa. Boníssim!!!!! 
















1 comentari:

  1. M'encanta la bresa! i tampoc veig que sigui tant difícil de fer, una bona idea d'acompanyament de carns varies!

    ResponElimina