dimarts, 30 de setembre del 2014

Gnocchi a la Napolitana


    Aquesta és la meva primera entrada al bloc, que és el meu treball de recerca i estic molt emocionada en començar a donar els meus primers passos en aquest immens món on tots vosaltres, els bloggers, pugeu amb molta freqüència les vostres receptes. He vist blocs on pengen receptes a diari, això vol dir tenir molt temps lliure ja que cada recepta requereix el seu temps.
Per inciar la rutina he volgut fer uns gnocchi a la napolitana, si heu provat aquest tipus de patata sabreu que és petita, arrodonida i amb una textura molt flonja, sembla que enlloc de patata mengis pasta! Però són realment bons.

INGREDIENTS: 

  • 500 grams de gnocchi
  • 6 tomàquets de la varietat Rosa Ple 
  • 3 cebes de figueres
  • 1 fulla de llaurer
  • Sal
PROCEDIMENT:

Per començar, triturem les cebes i les sofregim amb oli d'oliva. Un cop ben sofregida, triturem els sis tomàquets i els afegim al sofregit i barregem tot molt bé, una vegada ben sofregit el tomàquet i la ceba, afegim dos polsims de sal i la fulla de llaurer, d'aquesta manera el llaurer deixarà anar l'aroma a la salsa. Per un costat ja tindrem feta la salsa napolitana.
Per una altra part, bullim els gnocchi amb aigua i sal fins que surin a l'aigua, un cop bullits ja els podem barrejar a l'olla amb la salsa. Barregem els gnocchi amb la salsa i com a toc final deixem desfer una bola de mantega dins l'olla. 

Suggeriment de presentació

Treiem els gnocchi de l'olla i els posem en un plat vistós, podem posar-hi formatge ratllat pel damunt, això va a gust del consumidor. BON PROFIT!











dijous, 3 de juliol del 2014

Presentació



Em presento, em dic Carla Bujan i sóc alumna de batxillerat humanístic de l'Institut Escola Municipal de Treball de Granollers, capital de la comarca del Vallès Oriental. Com a treball de recerca he escollit crear un bloc de cuina on hi hagin els productes propis de la comarca del Vallès Oriental.

He decidit escollir aquest tema de treball perquè quan vagi a la universitat tinc pensat fer els estudis de turisme i crec que aquest tema m'ajudarà bastant a conèixer una part de l'àmbit turístic com n'és la gastronomia i també m'ajudarà en aspectes de la vida com n'és el saber cuinar i conèixer més a fons la meva terra, crec que l'elecció d'aquest tema em pot aportar coses molt bones en molts aspectes de la vida. Per una altra banda, la meva família paterna ha treballat sempre en l'àmbit de la restauració i he pogut viure en primera persona l'ofici.

Avui, dia 3 de Juliol de 2014 obro portes al meu treball de recerca, que té com a títol " El Vallès al plat" ja que en les receptes que publicaré tindran un paper clau els productes autòctons de la comarca.
Com a requisits tots els plats que publicaré tindran productes de la terra i les receptes seran tradicionals de la cuina catalana. Estic entusiasmada en començar-lo !!! Benvinguts al meu bloc i bon profit !


Aquesta pel·lícula ha estat la meva inspiració, us la recomano !!